петък, 5 септември 2008 г.

sucuklu pide
malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
2 yufka
1 çay bardağı süt
1 veya 2 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
biber
domates
sucuk
susam
çörek otu
yufkalar sigara böreği olacak şekilde kesilir süt sıvı yağ ve yumurta karıştırılıp yufkaya sürülür.patates ezilir tuzlanır ve yufkanın geniş kısmına 1 kaşık koyulur. sigara böreği gibi sarılır. sarılmış böğreklerin karnı bıcakla kesilir ve kesilen yere birer dilim domates sucuk veya sosis ve biber koyulur üstü de artan harçla yağlanır. üzerine susam serpilir. biraz da kaşar peyniri rendesi serpilir ki fırında kızarınca güzel olsun.


SELANİK GEVREGİ

Bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor, dilerseniz yarıyarıya yapabilirsiniz..Ama hazırlayıp bir kenarda bekletebilirsiniz ani misafirleriniz için uzun süre dayanıyor...
6 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı zeytinyağı
Kuru üzüm, ceviz fındık
*Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırptıktan sonra yağ hariç tüm malzemeleri ekleyelim.*En son olarak yağı koyalım.*Yağlanmış fırın tepsisine boşaltalım*Üzeri pembeleşene kadar 160 derecede önceden ısıstılmış fırında pişirelim*Soğuduktan sonra ince uzun dilimler halinde keselim.*Dilimleri yan olarak tekrar tepsiye koyalım bir tarafını kızartalım.*Sonra çevirelim ve diğer taraflarını da kızartalım..Afiyet olsun

Няма коментари:

Публикуване на коментар