четвъртък, 21 януари 2010 г.
piramit pasta
500gr bisküvi(ben kenarda köşede ne varsa topladım)
100gr tereyağ
1 bardak süt
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
kuru üzüm incir
fındık fıstık ceviz ne varsa
3 kaşık kakao
azıcık pudra şekeri tatsız gelirse
bisküviler elle kırılır ufalanır içine eritilmiş tereyağ ve süt ilave edilir. güzelce harmanlanır içine üzümleri fındıkları cevizleri ne koyma istersen hepsini ilave ediyorsun. birkaç bisküvi kenarda durmasi iyi aslında çok sulu olursa ilave etmek için. kuru olursa gene süt ilave edilir. sonra da streç folioya az hindistan cevizi serpilir ve harc oraya dökülür.streçle sıkıca sıkılır ve üçgen şekil verilmeye çalışılır çok yumuşaksa dolapta beklettikten sonra da bu işlem yapılabilir.
понеделник, 18 януари 2010 г.
cevizli un helvası
3 bardak un
2 bardak şeker
1 bardak süt bir bardak su
100gr tereyağ
2 paket vanilya
tarçın
1 bardak kavrulmuş ceviz içi
şeker süt ve su soğuk karıştırılır. tencereye unu kuru kuru koyup kahverengileşene kadar kavrulur. üzerenine teryağı ekledikten sonra tekrar kavrulmaya devam edilir. içine cevizler de atılır kavrulur. istenilen reng elde edildikten sonra şekerli sıvı kısmı azar azar ilave ederek karıştırarak emdirilir
sonra da demlenmeye brakılır.
2 bardak şeker
1 bardak süt bir bardak su
100gr tereyağ
2 paket vanilya
tarçın
1 bardak kavrulmuş ceviz içi
şeker süt ve su soğuk karıştırılır. tencereye unu kuru kuru koyup kahverengileşene kadar kavrulur. üzerenine teryağı ekledikten sonra tekrar kavrulmaya devam edilir. içine cevizler de atılır kavrulur. istenilen reng elde edildikten sonra şekerli sıvı kısmı azar azar ilave ederek karıştırarak emdirilir
sonra da demlenmeye brakılır.
Абонамент за:
Публикации (Atom)