понеделник, 28 април 2008 г.

günaydııııııın

Hafta başlıyo. gün harika görünüyor. Sofyada rüzgar esmekten yorulmuş olmalı artık. Bugün gün ışığıyla uyandık. Isınmayı hakediyoz artık. Kendim için istiyorsam namerdim ha :) kızım sürekli dışarı çıkmak istiyo artık. parklara abone olacaz. şimdi de bulgarların bayram zamanı- paskalya. kozunak-paskalya çöreği yiyecez bizde bol bol. her taraf yumurta kaynıyor. garip bayramlar valla bu bulgarlarınkiler de ha. nerdeee bizim bayramlar

işte sizlere birtane paskalya çöreği tarifi



PASKALYA ÇÖREĞİ














MALZEMELER:
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya (veya 1 adet yaş maya)
Aldığı kadar un
---Üzeri için;
Susam ve toz şeker

YAPILIŞI:
Bir-iki avuç kadar unu yoğurma kabına alıp kuru mayayı, mahlepi, tozşekeri ve tuzu kuru kuruya karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp diğer malzemeleri ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ama, asla sert olmayacak kadar un ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı hacime çıkınca, ceviz büyüklüğünde üç parça koparın. Elinizde çubuk şeklini vererek yanyana koyun ve saç örgüsü yapın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin ve yağlanmış tepsiye dizin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısınana kadar biraz da tepside mayalanmaya bırakın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp susam ve toz şeker serpiştirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Няма коментари:

Публикуване на коментар