ACEMİ MANTI
malzemeler:
harç...
1 rendelenmiş hvuç
1 baş soğan
1 küçük kase kıyma
azıcık maydanoz
tuz
karabiber
sıvı yağ
hamur...
3 yumurta
biraz sıvı yağ
biraz tuz aldığı kadar un
en son da hazırlanan mantıları haşlamak için kaynar et suyu.
üzeri için...
4-5 kaşık yoğurt
1 kaşık myonez
1 baş yeşil sarmısak
tuz ve eritilmiş tereyağ
hamuru açtım ince şeritler kestim üzerlerine çay kaşığı kadar harç koydum
göründüğü gibi kapattım dört köşeli kestim
sonra da onları suda haşladım . en son olarak da üstüne sarmısaklı yoğurdu koyduk.
bu yazıya bişey daha eklemekistedim. aynı hamurdan artakalan parçalar vardı. onları hepsini topladım bi güzel yufka gibi açtım sonra da aynı şekilde dörtgenler kestim.içine hiç bişeykoymadım. aynı et suyunda haşladım koydum saklama kabına başka bi gün de üşenci mantı olarak kullanmaya karar verdim.
Няма коментари:
Публикуване на коментар